Phoenix HQ
Office

DOWNTOWN DUBAI

The approach to Phoenix was to create a mood lighting throughout to compliment the dark industrial yet elegant design. The masculine and raw materials used throughout the office was elevated further with strategic lighting selections that felt as one with the office without standing out and light placements that showcased design elements in a subtle but statement-like way.

The main design highlight and an interesting challenge was to create the boardroom chandelier using a retro component like neon. Conventionally more popular as a signage material, the neon underwent a lot of R&D to be developed into a statement piece for the boardroom – paying homage to the science of electrical and chemical reactions coming together to create an element with depth and life. Making its way back into the lighting world, neon is flipping the switch on previous design limitations, leaving space for more possibilities than ever before.

The office is designed to maximise natural light and is smartly aligned with floor-to-ceiling windows showcasing panoramic views of Downtown Dubai. The greenery and planters used throughout add a biophilic element and bring the space to life to creating a calm and inviting place to work, while enhancing mental well-being and productivity.